Dlaczego Cake Land?
Działamy od 2011 roku, mamy więc już ponad 10 lat doświadczenia na polskim rynku.
Wszystkie nasze produkty są dostępne od ręki, dlatego możesz liczyć na ekspresową dostawę!
Skorzystaj z darmowej dostawy
już od 199 zł! (do paczkomatów inpost)
Cena
-
od
do
Wyjątkowe formy do pieczenia tarty
Tarta to popularny wypiek przygotowywany na bazie ciasta kruchego lub francuskiego, rzadziej półkruchego lub drożdżowego. Stanowi kulinarny symbol Francji. Sekret tarty tkwi w dowolności komponowania składników. Tarty bywają bowiem słodkie i wytrawne. Tradycyjne wypieki są okrągłe, dość niskie i mają karbowane brzegi. Formy do tarty produkowane są z różnego rodzaju materiałów, ale prym wiedzie w tym przypadku metal.
Jaka powinna być idealna foremka do tarty?
To dobrej jakości foremka do tarty sprawia, że spód ciasta jest równomiernie upieczony i idealnie kruchy. Tarta nie jest trudna do wykonania - pełnić może rolę deseru lub obiadu. Wszystko zależy od tego, z czego została przygotowana. Nasze formy do pieczenia tarty są praktyczne i funkcjonalne. Cechują się odpornością na działanie wysokich temperatur. Przy okazji są eleganckie i estetyczne. Z powodzeniem można je eksponować na stole - na odpowiednich podstawkach.
Formy do tarty - niezbędne w każdej kuchni
Formy do tarty powinny się znaleźć w każdej kuchni. Dzięki nim przygotować można słodkie wypieki i wytrawne dania obiadowe. Umożliwiają równomierne wypieczenie kruchego spodu ciasta, nie martwiąc się o jego przypalenie. Klasyczna tarta ma karbowane, charakterystyczne brzegi i prezentuje się bardzo ładnie. Serwować ją można na śniadanie, obiad i kolację. Nasze formy są tworzone z najwyższej jakości materiałów. Dlatego zapewniają komfort użytkowania i pieczenia. Niektóre mają wyjmowane dna.