Cake Land
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Dlaczego Cake Land?

Opcje przeglądania

INNE NARZĘDZIA DO CIAST I TORTÓW

Pęseta cukiernicza 11,5 cm Decora Pęseta cukiernicza 11,5 cm Decora
Producent: Decora
Cena:

13,90 zł

zobacz więcej
Pęseta cukiernicza prosta 18 cm Pęseta cukiernicza prosta 18 cm
Cena:

4,90 zł

zobacz więcej
Pęseta cukiernicza wygięta 18 cm  Pęseta cukiernicza wygięta 18 cm
Producent: CL
Cena:

4,90 zł

szt.
zobacz więcej
Aerograf  bezprzewodowy DECORA Aerograf bezprzewodowy DECORA
Producent: Decora
Cena:

339,00 zł

szt.
zobacz więcej
Palnik Kuchenny Uniwersalny Palnik Kuchenny Uniwersalny
Producent: Orion
Cena:

27,00 zł

zobacz więcej
Termometr  LCD ze szpikulcem Termometr LCD ze szpikulcem
Cena:

16,50 zł

zobacz więcej
Termometr cyfrowy ze SZPIKULCEM DECORA Termometr cyfrowy ze SZPIKULCEM DECORA
Producent: Decora
Cena:

41,50 zł

Cena regularna: 59,29 zł

Najniższa cena: 59,29 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja

Do czego służy pęseta cukiernicza?

Pęseta cukiernicza to niewielkie akcesorium doskonale znane wszystkim miłośnikom pieczenia. Służy przede wszystkim do umieszczenia na tortach, ciastach, babeczkach i muffinach różnego rodzaju dekoracji cukierniczych. Pęseta pozwala na bezproblemowe chwytanie delikatnych dekoracji cukrowych czy owoców i umieszczanie ich w trudno dostępnych miejscach. Jednocześnie jest to narzędzie odporne na działanie wysokiej temperatury.

Czym jest aerograf cukierniczy?

Aerograf to urządzenie doskonale znane najbardziej doświadczonym cukiernikom. Jest to urządzenie działające na zasadzie opryskiwacza. Farba jest wytryskiwana z igły pod odpowiednim ciśnieniem - można w ten sposób pomalować powierzchnię wypieku. Tego typu sprzęt sprawdza się doskonale w cukierniach, ale mogą po niego sięgnąć także amatorzy tworzenia słodkich wypieków. Tylko na pierwszy rzut oka jest trudny w obsłudze. Dodatkowo wcale nie zajmuje w kuchni zbyt wiele miejsca.

W jakie akcesoria cukiernicze warto jeszcze zainwestować?

W kuchni cukiernika przydać się też może praktyczny termometr ze szpikulcem. Standardowe modele pozwalają na mierzenie temperatury w zakresie aż do 300 stopni Celsjusza. Do flambowania słodkich deserów czy karmelizowania cukru przeznaczone są z kolei specjalne palniki kuchenne. Ich zastosowanie w kuchni jest zresztą o wiele szersze. Na końcu warto wspomnieć o urządzeniach służących do usuwania śladów cukru pudru i zrobi z masy cukrowej.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium