Cake Land
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Ruszyła nowa szata graficzna naszego sklepu! ❤️

Dlaczego Cake Land?

Opcje przeglądania

INNE NARZĘDZIA DO CIAST I TORTÓW

Długa Pęseta cukiernicza wygięta 21 cm Decora

Długa Pęseta cukiernicza wygięta 21 cm Decora
Długa Pęseta cukiernicza wygięta 21 cm Decora

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

26,84 zł

szt.

Pęseta cukiernicza 11,5 cm Decora

Pęseta cukiernicza 11,5 cm Decora
Pęseta cukiernicza 11,5 cm Decora

Dostępność: brak towaru

Cena:

14,98 zł

Pęseta cukiernicza wygięta 14 cm Decora

Pęseta cukiernicza wygięta 14 cm Decora
Pęseta cukiernicza wygięta 14 cm Decora

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,71 zł

szt.

Aerograf bezprzewodowy DECORA

Aerograf  bezprzewodowy DECORA
Aerograf bezprzewodowy DECORA

areograf

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

339,00 zł

szt.

Termometr cyfrowy ze SZPIKULCEM DECORA

Termometr cyfrowy ze SZPIKULCEM DECORA
Termometr cyfrowy ze SZPIKULCEM DECORA

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,29 zł

szt.

Do czego służy pęseta cukiernicza?

Pęseta cukiernicza to niewielkie akcesorium doskonale znane wszystkim miłośnikom pieczenia. Służy przede wszystkim do umieszczenia na tortach, ciastach, babeczkach i muffinach różnego rodzaju dekoracji cukierniczych. Pęseta pozwala na bezproblemowe chwytanie delikatnych dekoracji cukrowych czy owoców i umieszczanie ich w trudno dostępnych miejscach. Jednocześnie jest to narzędzie odporne na działanie wysokiej temperatury.

Czym jest aerograf cukierniczy?

Aerograf to urządzenie doskonale znane najbardziej doświadczonym cukiernikom. Jest to urządzenie działające na zasadzie opryskiwacza. Farba jest wytryskiwana z igły pod odpowiednim ciśnieniem - można w ten sposób pomalować powierzchnię wypieku. Tego typu sprzęt sprawdza się doskonale w cukierniach, ale mogą po niego sięgnąć także amatorzy tworzenia słodkich wypieków. Tylko na pierwszy rzut oka jest trudny w obsłudze. Dodatkowo wcale nie zajmuje w kuchni zbyt wiele miejsca.

W jakie akcesoria cukiernicze warto jeszcze zainwestować?

W kuchni cukiernika przydać się też może praktyczny termometr ze szpikulcem. Standardowe modele pozwalają na mierzenie temperatury w zakresie aż do 300 stopni Celsjusza. Do flambowania słodkich deserów czy karmelizowania cukru przeznaczone są z kolei specjalne palniki kuchenne. Ich zastosowanie w kuchni jest zresztą o wiele szersze. Na końcu warto wspomnieć o urządzeniach służących do usuwania śladów cukru pudru i zrobi z masy cukrowej.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium