Promocje
Tylki Rosyjskie Zestaw 12 szt Końcówki Cukiernicze
Tylki Rosyjskie Zestaw 12 szt Końcówki Cukiernicze
47,90 zł 44,00 zł
szt.
Rant Opaska do Tortu  Regulowana - OKRĄGŁA
Rant Opaska do Tortu Regulowana - OKRĄGŁA
25,00 zł 20,00 zł
szt.
Szynkowar z Termometrem
Szynkowar z Termometrem
86,00 zł 79,90 zł
szt.
Forma Silikonowa do Czekoladek + Wykrawacze CYFRY
Forma Silikonowa do Czekoladek + Wykrawacze CYFRY
18,90 zł 15,90 zł
szt.
ZESTAW TYLEK CUKIERNICZYCH TYLKI 52 szt
ZESTAW TYLEK CUKIERNICZYCH TYLKI 52 szt
123,00 zł 99,00 zł
szt.
Talerz Obrotowy do Dekorowania Tortów Patera Tescoma
Talerz Obrotowy do Dekorowania Tortów Patera Tescoma
45,00 zł 42,00 zł
szt.
Termometr ze Szpikulcem i Łopatką TESCOMA
Termometr ze Szpikulcem i Łopatką TESCOMA
96,90 zł 79,00 zł
szt.
Pisak Silikonowy do Ciast Tortów TESCOMA
Pisak Silikonowy do Ciast Tortów TESCOMA
47,90 zł 34,90 zł
szt.
6 kg - BIAŁY Lukier Plastyczny Masa Cukrowa  POP BIANCA
6 kg - BIAŁY Lukier Plastyczny Masa Cukrowa POP BIANCA
162,00 zł 150,00 zł
szt.
Produkt dnia
ZESTAW TYLEK CUKIERNICZYCH TYLKI 52 szt
ZESTAW TYLEK CUKIERNICZYCH TYLKI 52 szt
123,00 zł 99,00 zł
szt.
Rant Opaska do Tortu  Regulowana - OKRĄGŁA
Rant Opaska do Tortu Regulowana - OKRĄGŁA
25,00 zł 20,00 zł
szt.
Podgrzewacz do TEMPEROWANIA CZEKOLADY
Podgrzewacz do TEMPEROWANIA CZEKOLADY
195,00 zł
szt.
Syrop Glukozowy Glukoza 500 g
Syrop Glukozowy Glukoza 500 g
17,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

Dodaj odrobinę magii swoim wypiekom! Proponujemy barwniki spożywcze w perłowych, brokatowych odcieniach. To doskonały sposób na wzbogacenie tortów, czekolad, pralin, ciast delikatnym, świecącym pyłem. Dekorowanie słodkości może odbywać się za pomocą aerografu oraz przy wykorzystaniu tradycyjnych technik ręcznych. Dla osiągnięcia ciekawego efektu można także zmieszać barwniki z galaretką, żelem, itp. Dzięki tej metodzie delikatne, migoczące drobinki znajdą się nie tylko na wierzchniej warstwie. Proponowane przez nas produkty dostępne są w różnych wariantach kolorystycznych. Intensywność barwy oraz siłę efektu dekoratorskiego można osiągnąć poprzez dobór odpowiednich proporcji proszku. Wyroby są w pełni dostosowane do użytku spożywczego. 

Zastosowanie:

Główne przeznaczenie: Powierzchniowo na np.: ciasta, torty, czekolady i formy do pralin, marcepany, dekoracje.

Ponadto: tworzenie galaretki brokatowej itp.

Zalety barwników:

  1. Efekt dekoratorski – mienienia się, błyszczenia powierzchni,
  2. Duża wydajność przy stosowaniu powierzchniowym,
  3. Nierozpuszczalność, jako produkt nierozpuszczalny może zostać wprowadzony jak i do wody, jak i do oleju, tworząc dyspersję.

Dozowanie:

Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać
można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem.
Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!
Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada.

Informacje techniczne:

Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo.

Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl