Dlaczego Cake Land?
Działamy od 2011 roku, mamy więc już ponad 10 lat doświadczenia na polskim rynku.
Wszystkie nasze produkty są dostępne od ręki, dlatego możesz liczyć na ekspresową dostawę!
Skorzystaj z darmowej dostawy
już od 199 zł! (do paczkomatów inpost)
Cena
-
od
do
SKROBKI DEKORACYJNE/ SKALPEL
Zestaw grzebieni strukturalnych 3 szt skrobak
packa skrobaki
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zestaw grzebieni strukturalnych 3 szt skrobak wz2
packa skrobaki
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzebień cukierniczy strukturalny WYSOKI GŁADKI / WYPUKŁY packa
skrobak skrobka packa
Dostępność: brak towaru
ŁOPATKI DO KREMU SKROBAK ŁOPATKA PACKA 4 szt
grzebień skrobki szpatułki szpatułka szpatuła
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Do czego służy szpatułka do tortu?
Przygotowanie smacznego i ładnego tortu jest niemożliwe bez odpowiednich narzędzi i akcesoriów. W kuchni każdego miłośnika pieczenia muszą się znaleźć np. szpatułki do tortów, które służą do wygodnego nakładania i formowania kremów oraz mas. Są one wykonywane z materiałów, które nie są zbyt trudne do utrzymania w czystości. Zazwyczaj jest to metal, silikon lub tworzywo sztuczne.
Jakie zastosowanie praktyczne ma grzebień do tortu?
Grzebień cukierniczy musi się znaleźć na wyposażeniu każdego cukiernika. Pozwala na błyskawiczne nałożenie na tort kremu, jego wygładzenie, formowanie i wykończenie brzegów. Za sprawą różnego rodzaju ząbków można z łatwością nadawać wypiekom określone faktury. W ten sposób tworzone są powierzchnie, na których ustawić można wybrane dekoracje - kwiaty cukrowe, ozdobne posypki, napisy itd.
Jak w praktyce wykorzystać można grzebień cukierniczy?
Grzebień do tortu jest nieoceniony w czasie wygładzania i dekorowania różnego rodzaju powierzchni pokrytych kremem, lukrem czy gęstą, zastygającą polewą. Doskonale nadaje się do modelowania kremowych deserów. Przy pomocy klasycznego grzebienia cukierniczego można ciasto wykończyć w kilka chwil. Dodatkowo tego typu akcesoria nie są trudne do utrzymania w czystości i nie zajmują zbyt wiele miejsca w kuchennej szafce. Stanowią idealne rozwiązanie, gdy trzeba przygotować powierzchnię tortu pod inne dekoracje np. ozdoby z masy cukrowej.