Cake Land
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Dlaczego Cake Land?

Opcje przeglądania

WAŁEK DO CIASTA

Wałek do ciasta silikonowy mały RÓŻOWY 22cm Wałek do ciasta silikonowy mały RÓŻOWY 22cm
Producent: CL
Cena:

9,20 zł

zobacz więcej
Wałek do nacinania ciasta kratownica Wałek do nacinania ciasta kratownica
Producent: CL
Cena:

14,90 zł

szt.
zobacz więcej

Nieocenione w każdej kuchni wałki do ciasta 

Wałki do ciasta to narzędzia, które znaleźć można chyba w każdej kuchni. Są wykorzystywane na co dzień zarówno przez profesjonalistów, jak i amatorów. Przychodzą z pomocą podczas przygotowywania ciast czy pierogów. Przez długie lata na rynku królowały wałki drewniane. Dzisiaj coraz większą popularność zdobywają akcesoria silikonowe i wykonane ze stali nierdzewnej. 

Jakie zalety mają silikonowe wałki do ciasta?

Zacząć warto od zapoznania się z wałkami silikonowymi, które cieszą się na rynku bardzo dużą popularnością. Idealnie nadają się do wałkowania ciasta czy masy cukrowej. Są lekkie, proste w użyciu i niezbyt trudne do utrzymania w czystości. Wynika to z faktu, że silikon zapewnia nieprzywierającą powierzchnię. Wykonane z silikonu wałki dostępne są w sprzedaży w szerokiej gamie kolorów do wyboru. Każdy więc znajdzie model odpowiedni dla siebie.

Wałki do ciasta z pierścieniami dystansowymi - co to takiego?

Bardzo ciekawą propozycją są wałki do ciasta wyposażone w pierścienie dystansowe. Idealnie nadają się do wałkowania masy cukrowej, a także ciasta na pierogi, pizzę czy ciastka. Na końcach wałka tego typu zamontowane są specjalne przekładki służące do regulacji grubości ciasta (2, 3, 6 i 10 mm). Dzięki temu uzyskać można ciasto o odpowiedniej do danego zastosowania grubości. Wałki z pierścieniami dystansowymi poza tym nie różnią się niczym od standardowych wałków do ciasta. 

Jedyne w swoim rodzaju wałki do dziurkowania ciasta

W ofercie naszego e-sklepu znalazło się miejsce nie tylko na klasyczne wałki do ciasta, ale i na wałki przeznaczone do zadań specjalnych. Przykładem są specjalne wałki służące do dziurkowania ciasta. Przychodzą z pomocą np. w czasie przygotowywania pizzy. Zapobiegają powstawaniu pęcherzy na cieście. Dzięki temu pizza jest naprawdę smaczna. Oprócz tego wałki do dziurkowania wykorzystać też można do tworzenia otworów wentylacyjnych na cieście. 

Specjalne wałki służące do nacinania ciasta - co to takiego?

Wałki do nacinania ciasta to kolejne ciekawe wałki, które znajdują się w naszej ofercie. Służą one do przygotowywania kratki z ciasta. Dzięki im kratkowe ciasto wyciąć można w zaledwie kilka chwil. Wystarczy w tym przypadku rozwałkować ciasto, a potem przejechać po nim wałkiem, tworząc ładny wzór. Wałek wykonany jest w całości z wytrzymałego tworzywa sztucznego, które nie sprawia większych problemów w zakresie utrzymania w czystości. 

Na jaki wałek do ciasta warto się zdecydować?

Jedno jest pewne - w każdej kuchni powinien się znaleźć co najmniej jeden dobrze wykonany wałek do ciasta. To bowiem podstawowe narzędzie kuchenne, które wykorzystywane jest podczas pieczenia ciast czy lepienia pierogów. Obecnie największą popularnością cieszą się wałki silikonowe i trudno się temu dziwić. Są lekkie, kolorowe, funkcjonalne i łatwe do utrzymania w czystości. Sporo zwolenników mają też modele drewniane czy stalowe, które zwracają na siebie uwagę swoją solidnością i stabilnością. 

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium