Dlaczego Cake Land?
Działamy od 2011 roku, mamy więc już ponad 10 lat doświadczenia na polskim rynku.
Wszystkie nasze produkty są dostępne od ręki, dlatego możesz liczyć na ekspresową dostawę!
Skorzystaj z darmowej dostawy
już od 199 zł! (do paczkomatów inpost)
Producent
Cena
-
od
do
Jak zrobić babeczki, które zaskoczą niejedno podniebienie?
Nieocenione w każdej kuchni wałki do ciasta
Wałki do ciasta to narzędzia, które znaleźć można chyba w każdej kuchni. Są wykorzystywane na co dzień zarówno przez profesjonalistów, jak i amatorów. Przychodzą z pomocą podczas przygotowywania ciast czy pierogów. Przez długie lata na rynku królowały wałki drewniane. Dzisiaj coraz większą popularność zdobywają akcesoria silikonowe i wykonane ze stali nierdzewnej.
Jakie zalety mają silikonowe wałki do ciasta?
Zacząć warto od zapoznania się z wałkami silikonowymi, które cieszą się na rynku bardzo dużą popularnością. Idealnie nadają się do wałkowania ciasta czy masy cukrowej. Są lekkie, proste w użyciu i niezbyt trudne do utrzymania w czystości. Wynika to z faktu, że silikon zapewnia nieprzywierającą powierzchnię. Wykonane z silikonu wałki dostępne są w sprzedaży w szerokiej gamie kolorów do wyboru. Każdy więc znajdzie model odpowiedni dla siebie.
Wałki do ciasta z pierścieniami dystansowymi - co to takiego?
Bardzo ciekawą propozycją są wałki do ciasta wyposażone w pierścienie dystansowe. Idealnie nadają się do wałkowania masy cukrowej, a także ciasta na pierogi, pizzę czy ciastka. Na końcach wałka tego typu zamontowane są specjalne przekładki służące do regulacji grubości ciasta (2, 3, 6 i 10 mm). Dzięki temu uzyskać można ciasto o odpowiedniej do danego zastosowania grubości. Wałki z pierścieniami dystansowymi poza tym nie różnią się niczym od standardowych wałków do ciasta.
Jedyne w swoim rodzaju wałki do dziurkowania ciasta
W ofercie naszego e-sklepu znalazło się miejsce nie tylko na klasyczne wałki do ciasta, ale i na wałki przeznaczone do zadań specjalnych. Przykładem są specjalne wałki służące do dziurkowania ciasta. Przychodzą z pomocą np. w czasie przygotowywania pizzy. Zapobiegają powstawaniu pęcherzy na cieście. Dzięki temu pizza jest naprawdę smaczna. Oprócz tego wałki do dziurkowania wykorzystać też można do tworzenia otworów wentylacyjnych na cieście.
Specjalne wałki służące do nacinania ciasta - co to takiego?
Wałki do nacinania ciasta to kolejne ciekawe wałki, które znajdują się w naszej ofercie. Służą one do przygotowywania kratki z ciasta. Dzięki im kratkowe ciasto wyciąć można w zaledwie kilka chwil. Wystarczy w tym przypadku rozwałkować ciasto, a potem przejechać po nim wałkiem, tworząc ładny wzór. Wałek wykonany jest w całości z wytrzymałego tworzywa sztucznego, które nie sprawia większych problemów w zakresie utrzymania w czystości.
Na jaki wałek do ciasta warto się zdecydować?
Jedno jest pewne - w każdej kuchni powinien się znaleźć co najmniej jeden dobrze wykonany wałek do ciasta. To bowiem podstawowe narzędzie kuchenne, które wykorzystywane jest podczas pieczenia ciast czy lepienia pierogów. Obecnie największą popularnością cieszą się wałki silikonowe i trudno się temu dziwić. Są lekkie, kolorowe, funkcjonalne i łatwe do utrzymania w czystości. Sporo zwolenników mają też modele drewniane czy stalowe, które zwracają na siebie uwagę swoją solidnością i stabilnością.