Masa cukrowa do koronek w proszku SWEET LACE 200g
Opis
Z pomocą Sweet Lace samodzielnie stworzysz eleganckie koronki na tort
Masa nadaje się do samodzielnego barwienia.
Waga: 200 g
Sposób użycia:
1. Wsypać proszek Sweet Lace do miksera lub blendera, dodać wodę o temperaturze
pokojowej w proporcjach: na 100 g proszku-50 g wody
2. Aby uzyskać kolorowe koronki można dodać odrobinkę barwnika w żelu lub w proszku.
3. Miksować masę na maksymalnych obrotach przez ok. 3 minuty,do uzyskania kremowej
konsystencji.
4. Dokładnie wypełnij formę silikonową przygotowaną masą, popraw wypełnienie i ściągnij
nadmiar masy, ostrożnie "przeciągając" szpatułkę po formie.
5. Pozostawić formę w temperaturze pokojowej na 6-8 godzin do wyschnięcia.
Aby przyspieszyć wysychanie można formę umieścić w piekarniku rozgrzanym do 40st.C
na 1,5-3,5 godziny.
Przed wyjęciem koronki z formy odczekać do całkowitego ostygnięcia.
6. Gdy koronka wyschnie ostrożnie wyjmij ją z formy.
7. Gotową koronkę można przechowywać osobno w szczelnie zamykanym pojemniku
(np. torebka strunowa)
Rozrobiony produkt można przechowywać w lodówce prze 2-3 dni.
Justyna IWANIUK
Super rzecz ciekawy sposób na wykończenie torta
Justyna IWANIUK
Powstają z niej cudowne koronki łatwe w wykonaniu tort z nimi wygląda pieknie
Marta Mąkosa
Bardzo fajna, łatwa w użyciu i super wydajna masa powstają z niej piękne koronki.
Agata Schmidt
Łatwa w zastosowaniu. Koronki wychodzą piękne.
Marzena Skura
Niestety, moje koronki bardzo długo schną, a przy wyjmowaniu kruszą się. Wykonałam wszystko zgodnie z instrukcją, konsystencja jest bardzo klejąca i trudna do nałożenia. Robiłam dwa podejścia z różnymi formami i sytuacja się powtarza. Zmarnowane pieniądze. Chyba wypróbuję gotową masę. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.
Anna Ka
Masa bardzo łatwa w przygotowaniu, a efekt zaskakująco piękny, polecam.
Agnieszka Wiśniewska
super produkt! idealna masa do koronek, szybka i banalnie łatwa w przygotowaniu a koronki wychodzą super, jedyne co można by było poprawić to smak :)
Małgorzata Miranowska
Trochę czasu i pracy zajmuje wykonanie koronek i trzeba być delikatnym przy wyjmowaniu, ale efekt jest zadowalający.
Magdalena Kowalewska
Wydajna masa, szybko rozrabia się i dobrze nakłada.Koronkę najlepiej zostawić na noc do wyschnięcia, rano gotowa, i można nakładać kolejną partię. Gotową koronkę trzymałam dwa tygodnie w szczelnie zamkniętej folii, nie straciła swojej elastyczności.polacam
Marta Charzewska
Rewelacyjna! Wykonywałam koronki pierwszy raz i bez problemu sobie z nią poradziłam :)
Bożena Downar
Fajny produkt do robienia koronek.Łatwa w użyciu.
Aneta W.
Produkt spełnia swoje zadanie.
Wytwórnia Wyrobów Cukierniczyc
Polecam