Pojemność: 10ml
Zastosowanie:
Dekorowanie tortów w stylu angielskim, kwiatów, figurek i detali, pokrywanie form do czekolady i czekolady, zdobienia karmelu.
Dozowanie:
Zastosowanie sa sucho: Nanieść wybrany barwnik pudrowy na powierzchnie. Produkt można naosić różnymi technologiami, np. ręcznie pędzelkie, gąbką, rozpylając na sucho „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki.
Zastosowanie na mokro: Rozmieszać małą ilość pudru z alkoholem., nanosić od razu za pomocą np. pędzelka, gąbki itp. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny.
Barwniki pudrowe, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada.
Informacje techniczne:
barwniki pudrowe Edible Pearl w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do alkoholu czy też przezroczystego lukru