Dlaczego Cake Land?
Działamy od 2011 roku, mamy więc już ponad 10 lat doświadczenia na polskim rynku.
Wszystkie nasze produkty są dostępne od ręki, dlatego możesz liczyć na ekspresową dostawę!
Skorzystaj z darmowej dostawy
już od 199 zł! (do paczkomatów inpost)
Producent
Cena
-
od
do
Jak zrobić babeczki, które zaskoczą niejedno podniebienie?
Doskonałe w smaku pastylki czekoladowe
Dekoracje cukiernicze potrafią rozbudzić kreatywność. Jeśli dodatkowo cechuje je niepowtarzalny smak, kulinarny sukces masz w kieszeni. Wciąż szukasz ozdób, które zachwycają i... rozpływają się w ustach? Spójrz na naszą ofertę. Dostępne w asortymencie pastylki czekoladowe spełnią te wymagania. Nadają się one do zdobienia wszystkich rodzajów słodkości - deserów, ciast, lodów oraz tortów. Obecnie to cukierniczy must have. Zobacz, co to oznacza dla Ciebie!
Czym są pastylki z czekolady? Z czego powstają i czy mają alternatywę?
Czekoladowe pastylki w wielu przypadkach uznawane są za zamiennik klasycznej czekolady. Tymczasem to osobny produkt, cechujący się zaskakującą formą (tzw. kropelek) i często ciekawym, bardzo oryginalnym kolorem. Czekoladowe kropelki służą przede wszystkim do przygotowania polewy o pożądanej konsystencji i barwie. Ich podstawowym składnikiem (poza czekoladą białą, do produkcji której wykorzystuje się masło kakaowe), jest kakao, produkowane z wysokiej jakości ziaren kakaowca. W naszej ofercie są także produkty z dodatkiem czekolady oraz doskonale imitujące prawdziwą czekoladę, wyróżniające się starannie skomponowanym składem. Wszystkie proponowane pastylki z czekolady sprawdzą się także jako jadalna dekoracja słodkości, nawet jeśli nie zdecydujesz się ich rozpuścić. Mogą być używane w całości, są także odpowiednie do zapiekania.
Jeden produkt, wiele wariantów - jakie są rodzaje czekoladowych pastylek?
Duża różnorodność asortymentowa sprawia, że czekolada w pastylkach ma szerokie grono zwolenników. Jakie są rodzaje kropelek z czekolady? To przede wszystkim czekolady kolorowe (niebieskie, złote, czerwone i inne); proponujemy także czekoladę gorzką oraz czekoladę mleczną. Cechują się one różną zawartością masła kakaowego. Warto wspomnieć, że nie wszystkie są wykonane z prawdziwej czekolady, ale jesteśmy przekonani, że smakują jak oryginalna mleczna lub biała czekolada. Wybieramy tylko te produkty, które doskonale ją imitują!
Jak smakują pastylki z czekolady?
Czekolada w pastylkach to nie w każdym przypadku tzw. prawdziwa czekolada. Dużą popularnością cieszą się obecnie produkty czekoladopodobne. Wyróżnia je wysoka jakość, wynikająca ze starannie skomponowanego składu. Proponowane pastylki (dosłownie!) rozpływają się w ustach - mają wyszukany smak, perfekcyjnie gładką konsystencję i piękną, głęboką barwę. Zachwycają także aromatem.
Jak smakują pastylki z czekolady? Zarówno kropelki kolorowe (imitujące czekoladę), jak i te z prawdziwej czekolady (w której to składzie wymienia się ziarna kakaowca), są doskonale pyszne. Wysokiej jakości smak zawdzięczają przemyślanemu połączeniu składników.
Jak może być stosowana czekolada w pastylkach?
Czekolady w pastylkach, zarówno kolorowe, jak i zawierające kakao lub masło kakaowe, rozbudzają kreatywność. To obecnie jedna z bardziej pożądanych dekoracji cukierniczych. Oto dlaczego sięgają po nie mistrzowie i amatorzy cukiernictwa:
-
idealna do dekoracji deserów. Jeśli zdecydujesz się roztopić kropelki, otrzymasz gładką masę, idealną na polewy. W tej formie czekolada w pastylkach będzie odpowiednia do zdobienia deserów takich jak torty, ciasta, babeczki i ciasteczka. Nadaje się także do samodzielnego tworzenia jadalnych elementów ozdobnych - aby otrzymać pożądany kształt, płynną czekoladę należy wlać bezpośrednio do foremek, a następnie przechowywać w chłodnym miejscu (lodówce).
-
niezastąpiona do tworzenia deserów. Desery na bazie czekolady są obecnie bardzo popularne. Dobrym wyborem jest w tym przypadku czekolada w pastylkach. Idealnie sprawdza się w przypadku ganache (kremu czekoladowego ze słodką śmietanką) oraz founde - dobrze się rozpuszcza, nie spływa z owoców, pianek i orzechów i dość szybko tężeje. Należy jednak pamiętać, że czekolada w tej formie zawiera cukier i może zawierać śladowe ilości mleka.
Jak przechowywać czekoladę w pastylkach?
Proponowana w tej kategorii czekolada w pastylkach dostępna jest w wygodnych opakowaniach. Takie rozwiązanie pozwala pracować na świeżych produktach, których ilość dostosowana jest do bieżących potrzeb. Jak prawidłowo przechowywać kropelki z czekolady? Otóż najważniejsze jest, żeby znajdowały się one w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego. Dzięki temu nie zachowają oryginalny kształt i konsystencję, a na ich powierzchni nie pojawi się nieestetyczny biały nalot, będący konsekwencją trzymania pastylek w nieodpowiedniej temperaturze.
Czy warto kupować czekoladopodobne pastylki? W jakich deserach będą niezastąpione?
Czekoladopodobne pastylki do deserów cieszą się obecnie ogromną popularnością - szczególnie, jeśli są bajecznie kolorowe. Czy warto się na nie zdecydować? Warto, gdyż stwarzają wiele możliwości w zakresie dekoracji. W zależności od realizowanego projektu, możesz:
-
rozpuścić pastylki i przygotować polewę o perfekcyjnie gładkiej konsystencji. Będzie ona odpowiednia zarówno do ciast, tortów i babeczek, jak i lizaków, tzw. cake pops. Takie polewy dość szybko tężeją, zachwycając pięknym wykończeniem (ich powierzchnia jest zwykle estetyczna i błyszcząca). Poza tym, stosunkowo łatwo przylegają do nich drobne dekoracje, np. posypki, orzechy albo pianki.
-
roztopić pastylki i przelać masę do foremek, najlepiej silikonowych. Kiedy stężeje, zyskasz piękne elementy ozdobne, idealne do każdego ciasta i babeczek. Czekoladowe kropelki są idealne również do zapiekania;
-
wykorzystać pastylki w całości lub... skosztować je. Niewielkie kropelki z czekolady są nieziemsko pyszne, szybko się rozpuszczają i zachwycają delikatną konsystencją.
Jaką czekoladę w pastylkach możesz kupić w Cake-Land?
Proponowana kategoria jest bardzo różnorodna. Znajdziesz w niej wysokiej jakości pastylki (kropelki) z czekolady oraz pastylki imitujące tzw. prawdziwą czekoladę. Proponowany asortyment zachwyca różnorodnością kolorów i zdecydowanie rozbudza kreatywność. Znajdź produkty dla siebie i stwórz dzięki nim wyjątkowe słodkości. Pamiętaj, że są one odpowiednie do pracy dla amatorów i mistrzów!