Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: barwienie powierzchniowe aerografem, ciast, kremów, śmietan, opłatków.
Ponadto: barwienie kremów i wyrobów pieczonych, lodów, napojów, soków, nadzień owocowych, marmolad, (nadają się do wszystkich aplikacji wodnorozpuszczalnych).
Zalety barwników w Płynie do Aerografu (WS-La):
- Szybkie odparowywanie z malowanej powierzchni, dzięki dodatkowi etanolu,
- Bogata oferta kolorów podstawowych, plus możliwość dowolnego ich łączenia, oraz rozcieńczania wodą,
- Duża wydajność dzięki podwyższonej koncentracji barwników,
- Możliwość użycia również do barwienia np.: do ciast, lodów, marmolad, itp.,
Dozowanie:
Dla nanoszenia aerografem: Przed malowaniem gotowego tortu sprawdzić kolor na masie. W razie potrzeby wymieszać z innym kolorem lub dodać wody, celem stonowania koloru. W przypadku mieszania czy rozwadniania barwnika, należy przygotować odpowiednią ilość produktu, potrzebą do pracy nad danym tortem.
Dla barwienia masy, lodów i żeli: Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie strzykawką.
Informacje techniczne:
Barwniki w płynie do aerografu (WS-La) wraz z Barwnikami Perłowymi w Płynie (WS-LP), można między sobą dowolnie mieszać. W ich składzie znajduje się dodatkowo aromat i alkohol. Dodatek alkoholu zwiększa szybkość odparowywania barwnika oraz wzmacnia przyleganie barwnika szczególnie do tłustych powierzchni i kremów.
BARWNIKI DO AEROGRAFU
