Dlaczego Cake Land?
Działamy od 2011 roku, mamy więc już ponad 10 lat doświadczenia na polskim rynku.
Wszystkie nasze produkty są dostępne od ręki, dlatego możesz liczyć na ekspresową dostawę!
Skorzystaj z darmowej dostawy
już od 199 zł! (do paczkomatów inpost)
Producent
Cena
-
od
do
Jak zrobić babeczki, które zaskoczą niejedno podniebienie?
Suszone kwiaty jadalne do dekoracji tortów i ciast
Dekoracja tortu wymaga ogromnego zaangażowania. Jest tak samo ważna, jak jego smak. Czy cukiernicze dzieło sztuki można stworzyć bez wysiłku? Spójrz na naszą ofertę. W proponowanej kategorii są dostępne bezpieczne suszone kwiaty jadalne. To ozdoba ciesząca się rosnącą popularnością: płatki na tortach wzbudzają zainteresowanie i pytania, gdyż wiele osób wciąż nie wie, że nadają się one do dekoracji wypieków. Tymczasem aromatyczne kwiaty sprawiają, że torty i inne słodkości stają się niezwykle efektowne.
Jakie kwiaty są jadalne? Rodzaje jadalnych kwiatów
Wybór suszonych kwiatów jadalnych jest obecnie bardzo zróżnicowany. To doskonała propozycja dla cukierników i amatorów, którzy szukają nietypowych i zachwycających rozwiązań dekoracyjnych. Ponieważ cieszą się one ogromną popularnością, wiele osób szuka informacji, jaki kwiat nadaje się do bezpiecznego spożycia. Do takich gatunków należą m.in. te dostępne w naszej ofercie:
-
wrzos,
-
jaśmin,
-
stokrotka,
-
granat,
-
pomarańcza,
-
czarny bez,
-
słonecznik,
-
piwonia,
-
róża,
-
chaber,
-
nagietek,
-
ślaz dziki,
-
gomfrena kulista.
Jadalne kwiaty na tort to dekoracja, która w całości nadaje się do spożycia. Oznacza to, że może zmieniać kompozycję smakową wypieku. Zarówno smak, jak i zapach suszonych kwiatów wynikają z gatunku, do którego należy roślina. Takich ozdób nie należy więc wybierać przypadkowo. Dobrej jakości aromatyczne kwiaty jadalne znajdziesz w tej kategorii. W naszym sklepie dbamy o jakość i różnorodność asortymentową produktów. Oferujemy wyłącznie produkty dopuszczone do spożycia i zgodne z zastosowaniem specjalnych rygorystycznych procedur. Są one dostępne w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Dlaczego dekorowanie tortów i ciast jadalnymi kwiatami to dobry pomysł?
Jadalne płatki róży, nagietka, stokrotki i innych kwiatów stanowią bardzo subtelną i elegancką ozdobę popularnych słodkości. Zdecydowanie najlepiej sprawdzą się jednak w dekoracji tortów. Dlaczego korzystanie z nich to dobry pomysł? Otóż jadalne kwiatki:
-
mogą być wykorzystywane w sposób zależny od wzoru i stylu dekoracji. Nadają się zarówno jako dodatek do mas, jak i tynków. Sprawdzą się na wierzchu i bokach tortu;
-
są bardzo uniwersalne. Idealnie pasują do wielu ozdób wykorzystywanych w cukiernictwie. Suszone płatki róży, piwonie i chabry, to tylko niektóre z naszych propozycji dla cukierników i amatorów, odpowiednie do zestawienia z czekoladą, masą cukrową i maślanym tynkiem. Jadalne kwiaty na tort to także piękne uzupełnienie dekoracji ze świeżych owoców;
-
nadają się do dekoracji różnych rodzajów wypieków: tortów, ciast, monoporcji, czekolad i lodów;
-
są idealne na przyjęcia tematyczne i organizowane w konkretnym stylu, np. wesela rustykalne, wieczory panieńskie lub baby shower;
-
są produktami wegańskimi.
Dekoracja słodkości suszonymi kwiatami jadalnymi. Jak dekorować torty i ciasta?
Kwiaty jadalne w dekoracji tortów cieszą się ogromną popularnością. Obawiasz się, że zdobienie wypieków z ich wykorzystaniem jest trudne, a w przypadku amatorów wręcz niemożliwe? Nic bardziej mylnego. Jadalne kwiaty na tort mogą być samodzielną ozdobą lub częścią kompozycji, np. ze świeżych owoców. Takie rośliny można wtopić w tynk, masę cukrową lub polewę, wbijać bezpośrednio w ciasto, bez konieczności stosowania dodatkowych zabezpieczeń lub wykorzystać jako dodatek do kremu. Należy jednak pamiętać, że suszone kwiaty (np. róże) na torcie mogą powodować zmianę smaku słodkości.
Jak wykorzystać suszone kwiaty jadalne w kuchni?
Jadalne kwiaty do tortów służą nie tylko jako ozdoba wypieków. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni w ogóle: znajdziesz je m.in. w sałatkach, chłodnikach, zupach owocowych oraz na pizzy. Bardzo często są przerabiane na dżemy lub marmolady (głównie kwiaty róży). Suszone kwiaty jadalne w gastronomii są bardzo popularne. Stwarzają ogromne możliwości w zakresie dekoracji, ale nie tylko. Suszone płatki kwiatów w wielu przypadkach wykazują właściwości prozdrowotne.