Rurki z bitą śmietaną

1

Składniki:

(60 sztuk)


- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła lub margaryny
- 250 g gęstej śmietany
- szczypta soli
- cukier do obtaczania rurek

 

Wszystkie składniki zagniatamy razem, następnie zawijamy w folię i schładzamy w lodówce (około 30 minut). 
Po schłodzeniu ciasto należy rozwałkować na ok. 1 mm.
Nożykiem wycinamy długie paski o szerokości ok. 1,5 cm. 
Paski ciasta ciasno owijamy na foremkach (od części węższej do szerszej), tak aby boki pasków nachodziły na siebie. 
Po zawinięciu rurki obtaczamy w cukrze. Jeśli cukier nie chce się przykleić, można posmarować nawiniętą rurkę odrobiną wody. 
Rurki w cukrze układamy na blaszce i pieczemy ok. 15 min w 200°C. 
Gotowe rurki nadziewać kremem lub bitą śmietaną tuż przed podaniem.

 

r1

 

r2

Komentarze do wpisu (1)

28 grudnia 2016

EKSPRESOWA DOSTAWA,RURKI PO UPIECZENIU JAK NA OBRAZKU

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper Premium