Składniki (60 sztuk):
- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła lub margaryny
- 250 g gęstej śmietany
- szczypta soli
- cukier do obtaczania rurek
Wszystkie składniki zagniatamy razem, następnie zawijamy w folię i schładzamy w lodówce (około 30 minut).
Po schłodzeniu ciasto należy rozwałkować na ok. 1 mm.
Nożykiem wycinamy długie paski o szerokości ok. 1,5 cm.
Paski ciasta ciasno owijamy na foremkach (od części węższej do szerszej), tak aby boki pasków nachodziły na siebie.
Po zawinięciu rurki obtaczamy w cukrze. Jeśli cukier nie chce się przykleić, można posmarować nawiniętą rurkę odrobiną wody.
Rurki w cukrze układamy na blaszce i pieczemy ok. 15 min w 200°C.
Gotowe rurki nadziewać kremem lub bitą śmietaną tuż przed podaniem.
http://cakelandpl.shoper.pl/pl/p/FOREMKI-DO-RUREK-Z-KREMEM-DUZE/204
B.L
EKSPRESOWA DOSTAWA,RURKI PO UPIECZENIU JAK NA OBRAZKU