Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rurki z bitą śmietaną

1

Składniki:

(60 sztuk)


- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła lub margaryny
- 250 g gęstej śmietany
- szczypta soli
- cukier do obtaczania rurek

 

Wszystkie składniki zagniatamy razem, następnie zawijamy w folię i schładzamy w lodówce (około 30 minut). 
Po schłodzeniu ciasto należy rozwałkować na ok. 1 mm.
Nożykiem wycinamy długie paski o szerokości ok. 1,5 cm. 
Paski ciasta ciasno owijamy na foremkach (od części węższej do szerszej), tak aby boki pasków nachodziły na siebie. 
Po zawinięciu rurki obtaczamy w cukrze. Jeśli cukier nie chce się przykleić, można posmarować nawiniętą rurkę odrobiną wody. 
Rurki w cukrze układamy na blaszce i pieczemy ok. 15 min w 200°C. 
Gotowe rurki nadziewać kremem lub bitą śmietaną tuż przed podaniem.

 

r1

 

r2

Komentarze do wpisu (1)

28 grudnia 2016

EKSPRESOWA DOSTAWA,RURKI PO UPIECZENIU JAK NA OBRAZKU

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper Premium