Domowe czekoladki

0

Domowe czekoladki

Pyszne czekoladki domowej roboty, w których wnętrzu możemy ukryć ulubione nadzienie.

Składniki:
do tworzenia skorupek
- 1 czekolada mleczna 
- 1 czekolada biała

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, tak by nie spływała po ściankach foremki. Pędzelkiem dokładnie wypełnić dno i ścianki foremki na czekoladki. Warstwa nałożonej czekolady powinna być dość gruba, by ścianki czekoladek nie popękały przy wyjmowaniu z formy. Schłodzić w lodówce.

Nadzienie:
- 1/2 szklanki cukru
- 125 g margaryny
- 1/3 szklanki mleka
- 1,5 łyżki kakao
- 15 - 20 dkg mleka w proszku
- bakalie

Masło, mleko, cukier i kakao rozpuścić w naczyniu. Na koniec dodać mleko w proszku i zmiksować na jednolitą masę. Dodać bakalie i powtórnie wymieszać. Masę przełożyć do worka cukierniczego. Zastygnięte skorupki wypełnić nadzieniem, tak aby zostało odrobinę miejsca na spodnią warstwę czekolady. Pozostałą część czekolady zalać foremki. Schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu zastygnięte czekoladki delikatnie wyjmować z foremki.

Smacznego

p2

 

p3

 

p4

 

p5

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper Premium