Przygotuj kolorowe wypieki! Zaskocz fantazyjnym wyglądem! Oferujemy barwniki spożywcze w żelu, które doskonale nadają się do marcepanów, masy cukrowej, a także ciast, dżemów i innych cukierniczych cudów. Odpowiednie dozowanie pozwala osiągnąć pożądaną intensywność odcienia. Posiadamy produkty w kilku wariantach kolorystycznych. Dzięki temu można przygotować dekoracje cukiernicze, które doskonale sprawdzają się w przygotowaniu smakołyków na rozmaite okazje. Ich przygotowanie nie stwarza trudności, a zapewnia doskonałą zabawę w kuchni. Barwniki do ciast i ciasteczek, bab i babeczek, tortów i torcików nie zmieniają smaku, nie zmieniają konsystencji, zmieniają natomiast wygląd. Klasycznym wypiekom nadają niepowtarzalnego charakteru, jedynego w swoim rodzaju.
Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: Marcepan, Masy Cukrowe i Solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), Karmelki. Lukry, Styl Angielski.
Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.
Zalety barwników w Żelu (WS-G):
- Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody,
- Postać pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
- Duża wydajność z 20 gramowego słoiczka dzięki podwyższonej koncentracji barwników,
- Uniwersalne i łatwe stosowane, doskonałe dla pojedynczych tortów i dekoracji, oraz klientów prywatnych, pracujących dodatkowo w domu.
Dozowanie:
Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
Przyjmujemy dozowanie barwników tradycyjnych w Żelu (WS-G) na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy. Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg). W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.
