KRUCHE CIASTECZKA
Składniki na ciasto:
- 45 dag mąki,
- 20 dag masła,
- 10 dag cukru,
- 1 jajko,
- 2 łyżki śmietany,
- szczypta soli
- cukier waniliowy.
Na stolnice wysypać mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko oraz masło i śmietanę.
Za pomocą rozdrabniacza połączyć składniki.
http://cakelandpl.shoper.pl/pl/p/Rozdrabniacz-do-ciasta-kruchego/483
Masę podzielić na 3 części i zabarwić barwnikiem.
http://cakelandpl.shoper.pl/pl/c/Barwniki-Spozywcze/14
Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.
Ciasto rozwałkować na około 4 mm. Za pomocą wykrawaczy wyciąć ciasteczka
i ułożyć na blasze do pieczenia.
http://cakelandpl.shoper.pl/pl/c/Formy-do-ciastek-i-ciasteczek/24
Piec około 10 minut w 180*C, ostudzić.
Przełożyć kremem.
SMACZNEGO